Category: Свет

Нов начин на полнење уреди: Руски научници претвораат топлина на човечко тело во електрична енергија

Новиот вид термоќелии работи на принципот на разлика во температурата, на пример, на загреани површини на згради или автомобили. Научно-технолошкиот…