Category: Религија

Денес се простуваат и најтешките гревови, девојките го сонуваат момчето за кое ќе се омажат – Верувања и обичаи за Велики четврток

Православните христијани, кои се придржуваат до (стариот) јулијански календар, денес го слават Велики четврток. Христијаните се сеќаваат на последниот ообед…