Изгубениот веренички прстен кој 50 години бил скриен во компири и бил вратен на Британката Пеги Максвен.

Мексвен има 86 години, а верува дека го изгубила прстенот во градината додека собирала компири. Еден сосед го пронашол прстенот со детектор, по три дена пребарување во градината.

„Ископав околу 90 дупки бидејќи имаше многу закопани лименки. Пребарав површина од 5.000 квадратни метри. Технологијата е помош, но потребна е среќа.

Прстенот беше како нов“, рекол соседот Доналд Мекпи, кој го нашол прстен.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *