Цртаниот филм „Том и Џери“ е направен во далечната 1940 година. Од 1940 до 1958 година, МГМ произведе 114 од овие цртани филмови. Во меѓувреме, овој цртан филм доживеа голем број телевизиски реинкарнации, а со текот на годините се снимени и неколку играни филмови за авантурите на популарните мачка и глушец (Том и Џери).

И покрај тоа што се светски познати, хероите на цртаниот филм речиси малку луѓе, но и деца ги знаат вистинските имиња на Том и Џери. Односно, овие две имиња не се вистинските имиња на овие анимирани ликови.

Во новата видео игра MultiVersus пишува дека целосното име на Том е „Томас Џаспер Кат Постариот“, додека Џери навистина го нарекуваат „Глувчето Џералд Џинкс“. Значи заклучокот – Том и Џери се само прекари!

Обожавателите на овие цртани ликови на Твитер биле многу збунети кога дознале за оваа информација, па еден од нив се запрашал: „Ако името на мачката на Том кажува дека е „постар“, тогаш каде се неговите деца?

Според веб-страницата CNET, кога цртаниот филм Том и Џери првпат дебитираше на телевизија пред повеќе од 80 години, неговите главни ликови беа наречени Џаспер и Џинкс.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *