Актерот Асим Угљен на социјалните мрежи сподели фотографија од задача по математика што му ја дале на неговиот син како домашна задача во седмо одделение во основно училиште. „Добро Фејсбук, да те видам, ова е задача за напредна математика во 7-мо одделение во основно училиште.

Дино го реши без проблем, но ми требаше уште малку“, започна тој. „Да видам колку си математички писмен. Ве молиме оставете го вашето решение за задачата во коментар. Ајде, банда, брои!“ тој додаде. Бројни следбеници почнаа да ги пишуваат своите решенија за задачи во коментарите.

„Мојот одговор е 4, дури и да се срами“, напишал еден коментатор. „Бројам трет пат и добивам децимален број“, вели друг. „Ако почнам да бројам сега, мислам дека нема да сфатам до 2031 година“, рече трет.

Повеќето коментатори се согласија дека точното решение е број осум. Колку изгубивте?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *